Досягнення молодих науковців Криворізького національного університету в обласному конкурсі «Молоді вчені – Дніпропетровщині»

Основною вимогою вищої освіти за сучасних умов є орієнтація на розвиток особистості, здатної творчо розв’язувати взаємопов’язані професійно-практичні та соціально-економічні проблеми, які відповідають вимогам сьогодення.

Стрімкий розвиток інформаційно-технологічного суспільства приводить до динамічних змін, що потребує формування освіченої, творчої особистості, реалізації та самореалізації в освітньому просторі. За таких умов набуває актуальності формування творчої особистості.

У цьому контексті на Дніпропетровщині одинадцять років поспіль проводяться конкурси молодих науковців, які спрямовані на підтримку винаходів науковців-початківців.

Цьогоріч напередодні Нового року урочисто відзначено переможців традиційних обласних конкурсів «Молоді вчені – Дніпропетровщині» та «Кращий молодий вчений».

Серед двадцяти найкращих претендентів на відзнаку «Молоді вчені – Дніпропетровщині» нагороджена викладач кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки Ткачук Вікторія Василівна (консультант – канд. пед. наук, доцент, доцент кафедри фізики Єчкало Ю. В.).

У двох номінаціях «Молоді вчені – Дніпропетровщині» та «Кращий молодий вчений» відзначено кандидата технічних наук, доцента кафедри автоматизованих електромеханічних систем в промисловості та транспорті Козакевича Ігоря Аркадійовича (консультант – доктор техн. наук, професор, завідувач кафедри автоматизованих електромеханічних систем в промисловості та транспорті Сінчук О. М.).

Як зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман, підтримка молодих вчених – це впевнена інвестиція в майбутнє області зокрема та держави загалом. Тому обласна влада й надалі сприятиме заохоченню обдарованої молоді до розроблення новаторських проектів, оскільки це – крок до Європейської інтеграції в освітньому просторі.

Творчих вам злетів і наснаги, наші таланти, нових звершень у досягненні вершин Наукового Олімпу!

 

Посилання на інтерв’ю з молодими науковцями: http://1tv.kr.ua/releases/4682