ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «КРИВИЙ РІГ: ПАМ’ЯТЬ МІСТА 1941-1945 РР. У ДОКУМЕНТАХ І МАТЕРІАЛАХ»

7 травня 2018 року о 1200 у конференц-залі Криворізького національного університету відбулася презентація книги авторського колективу (Стецкевич В. В., Шляхтич Р. П., Фасольняк Ю. Ю.), присвяченої Дню Перемоги «КРИВИЙ РІГ: пам’ять міста 1941-1945 рр. у документах і матеріалах». Відкрив урочистий захід проректор із навчально-виховної роботи доцент Стрюк Микола Іванович. Перед присутніми виступив із доповіддю керівник авторського колективу – доктор історичних наук, професор Стецкевич Віталій Вікторович. Представлена ним, на розсуд читача, книга стала вже другим виданням у рамках наукового проекту «КРИВИЙ РІГ: ПАМ’ЯТЬ МІСТА від витоків до сьогодення». Вміщені у книзі документи, на думку В. В. Стецкевича, висвітлюють різноманітні грані життя рідного міста у період війни 19411945 рр.

Надзвичайно цікаві історичні факти презентувалися професором Стецкевичем Віталієм Вікторовичем. Із допитливістю присутні слухали спогади зі щоденника німецького солдата, який описував свої враження від перебування у Кривому Розі. Доцент Шляхтич Роман Петрович розповів про розстріл єврейського населення та криворізьких поліцаїв, які перебували на службі у німців. Співробітник Криворізького краєзнавчого музею Чубенко Андрій Євгенович поділився маловідомими фактами з архівних матеріалів. Варто звернути увагу на розповіді студентів про трагічні історії рідних, які пережили війну 19411945 рр.

По завершенню заходу слова вдячності авторському колективу висловили професор Сенчук Олег Миколайович та доцент Сенчук Ігор Олегович; краєзнавець Рукавіцін Ігор Анатолійович.

Дякуємо творчому авторському колективу за неперевершений внесок у розкриття невідомих та маловідомих сторінок історії нашого міста.

This slideshow requires JavaScript.