ЕКСКУРСІЯ

У теплий і пишнобарвний осінній день студенти ІІІ та ІV груп підготовчого відділення для іноземних громадян разом із викладачами української мови вирушили на прогулянку Кривий Рогом.

Студенти прибули з Алжирської Народної Демократичної Республіки нещодавно, тому їм усе вдивовижу в Кривому Розі, що так зачаровує розмаїттям кольорів восени. Студентів супроводжували куратор груп Мелкумова Т. В. і доцент кафедри ІПМП Пасічна О. В.

Прогулянка старим центром міста почалася з площі Визволення. Далі студенти пройшлися першою вулицею міста, проспектом Поштовим, відвідали І відділення поштового зв’язку. Алжирські студенти дізналися про пам’ятний знак заснованому в 1775 р. поштовому тракту, який дав початок розвитку міста; відвідали скульптурну композицію з Пресвятою Богородицею біля Міжобласного центру медичної генетики; загадали бажання біля скульптури «Друг», створеної за мотивами мультфільму «Жив-був пес»; оцінили красу й доглянутість дитячого парку ім. Ю. Гагаріна. Студенти дізналися, що криворіжці шанують пам’ять дослідника краю, першовідкривача криворізьких залізних руд, громадського діяча О. Поля та воїнів, які загинули в боях за визволення Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. (братська могила воїнів). Пам’ятник Святому Миколаю, частина фундаменту давньої церкви під скляним куполом, Гданцівський підвісний міст, пам’ятний знак на честь 200-річчя заснування міста, станція човнів, парк імені Ф. Маршавцева – калейдоскоп вражень і сотні красивих світлин на тлі осінньої природи. Алжирські студенти зізналися, що такої барвистої осені їм ще не доводилося бачити і що любов до нашого міста вже зародилася в їхніх серцях.

This slideshow requires JavaScript.