Звітна конференція за результатами проходження педагогічної практики бакалаврами спеціальності 015 – Професійна освіта. Комп’ютерні технології

ЗВІТНА КОНФЕРЕНЦІЯ

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОХОДЖЕННЯ

ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ БАКАЛАВРАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

015 – ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА. КОМП’ЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Упродовж трьох тижнів (з 15.02.2023 по 08.03.2023 р.) студенти четвертого року навчання академічної групи ПО-19 спеціальності 015 – Професійна освіта. Комп’ютерні технології, проходили педагогічну практику в Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцеї.

Під час педагогічної практики студенти мали можливість ознайомитись з методикою викладання у Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцеї, проводити онлайн-уроки теоретичного та виробничого навчання. Також бакалаври мали змогу випробувати себе у виховній роботі під час підготовки і проведення виховних заходів з тематики виховної роботи ліцею («День визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників», «День пам’яті Героїв Небесної Сотні» та «Річниця з дня народження Тараса Шевченка».

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Упродовж педагогічної практики студенти працювати під керівництвом досвідчених наставників:

заступника директора з навчально-виробничої роботи доктором педагогічних наук

Стойчик Тетяни Іванівни;

керівників педагогічною практикою,

викладачів професійно-теоретичної підготовки:

Шумило Юлії Володимирівни,

Попович Олесі Василівни;

майстрів виробничого навчання:

Жерновенкової Людмили Вікторівни,

Соломатіної Євгенієї Василівни,

які допомагали здобувати досвід викладацької діяльності при проведенні уроків професійно-теоретичної підготовки, виробничого навчання.

Педагогічна практика також допомагала студентам зрозуміти, як за умов реального часу відбувається організація навчального процесу в ліцеї, як взаємодіють викладачі зі здобувачами освіти, як оцінюється робота викладачів тощо. Паралельно бакалаври були залучені до проведення профорієнтаційних уроків з інформатики в 11 класах закладів загальної середньої освіти.

За результатами проходження педагогічної практики 15 березня 2023 р. проведено звітну конференцію. Баклаври спеціальності 015 – Професійна освіта. Комп’ютерні технології презентували елементи здобутого досвіду в Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцеї. Із вдячністю ділилися враженнями, хвилюваннями, міркуваннями, здобутками, сподіваннями з одногрупниками та присутніми здобувачами вищої освіти.

Педагогічна практика є важливим етапом у професійному розвитку майбутніх педагогів професійного навчання, адже допомагає здобути практичний досвід викладацької діяльності та дає відповіді на практично зумовлені питання.

афоризми педпрактика ПО-19