ЗВІТ З ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

За вересень – жовтень 2017р.

  1. Сплановано профорієнт. роб. ФІТ на основі робочого варіанту плану ун-ту.
  2. Затверджено склад робочих груп викладачів та план профорієнтаційної роботи в закріплених закладах освіти міста (на кожній кафедрі).
  3. Розроблено професіограми та презентації спеціальностей ФІТ.

  1. Скориговано інф-ю на сайтах кафедр.
  2. Відвідано батьківські збори у закріплених за кафедрами 11 школами із 14 м. Кривого Рогу (7.09.2017; 14.10.2017), із них 6 шкіл каф. АКНТ.
  3. Відвідано 12 ЗОШ (1,8,17,20,32,49,60,63,68,95,128, Ц-М ліцей) каф. МПЗ; 3 – КСМ; 3 школи – ІПМП; 2 – іноз. мов.
  4. Сплановано роботу профгуртків на навч. рік. Проведено кожною кафедрою по 1 заняттю (за графіком).
  5. Проведено виїзні профорієнт. заходи (за планом ДВНЗ «КНУ»): гірничо-електромеханічний коледж (12.10.2017; 12.00); Жовтневий ліцей (18.10.2017; 14.00) – Сенько А.О.;

За планом – політехнічний коледж (30.10.17; 13.00) – каф. автоматизації, комп’ютерних наук і технологій (АКНТ);

поза планом: проведення тренінгу каф. ІПМП (викл. Ткачук В.В.) на базі Криворізького коледжу НМетАУ  за результатами проходження педагогічної практики студ. спец. «Професійна освіта» конфер. «Становлення і розвиток педагогічної майстерності: від спадщини минулого до сучасних підходів» (19.10.2017; 13.00).

  1. Проведено зустрічі з майбутніми абітурієнтами у школах міста, присвячену Дню програміста (13.09.17) каф. МПЗ.
  2. Проведено (20.10.17) Майстер-клас з розробки мобільних аплікакацій «m-Service Master Class» серед майбутніх абітурієнтів шкіл та технікумів міста (каф. МПЗ).
  3. Засідання «Movie Club», фільм «Мандрівка до центру Землі» з подальшим обговоренням англійською (30 жовтня 2017р.: КЗШ №4 та КНВК «Загальноосвітня Вальдорфська школа»).
  4. 20 жовтня на базі ДВНЗ «Криворізький національний університет» відбувся майстер-клас з розробки мобільних аплікацій «m-Service Master Class» в рамках ініціативи meet and code, яка підтримується в багатьох країнах Європи.

Тиждень кодування ЄС відбувається протягом 7-22 жовтня та ґрунтується на ідеї Молодих Радників, консультативної групи колишнього єврокомісара ЄС Цифрового агентства Нелі Крус і відбувається за підтримки Комісії ЄС.

В рамках заходу відбувся огляд сучасних технологій розробки мобільних застосунків, знайомство з середовищем візуального програмування під ОС Android «App Inventor», створення власних аплікацій, спілкування з IT-спеціалістами міста та ще багато чого цікавого. 

У майстер-класі брали участь 40 учнів 9-11 класів шкіл міста та студенти Криворізького гірничо-електромеханічного коледжу ДВНЗ «КНУ». Організаторами заходу виступили викладачі кафедри моделювання та програмного забезпечення ДВНЗ «КНУ». Майстер-клас проводили ментори проекту – студенти старших курсів факультету інформаційних технологій спеціальності  «Інженерія програмного забезпечення»: Богдан Мігілєв, Артем Шпилька, Максим Шендерук.

Пропозиції щодо вдосконалення організації виїзних профорієнт. заходів:

  1. Профорієнт. центру заздалегідь інформувати про формат зустрічей задля визначення складу виїзних груп (з урахуванням проходження практики випускників коледжів).
  2. Зобов’язати сторону, що приймає, забезпечити явку учнів та чітку регламентовану організацію проведення заходу.
  3. Запрошення випускників до участі на науково-практичних конференціях, що проводяться на базі кафедр ФІТ.
  4. Продовжувати традицію провед. профекскурсій із зацікавленими слухачами підготовчих курсів та активним залученням їх до співпраці зі студентами.

 

Молодіжний Форум «Успішний вступ» (Один день із життя студента) для учнівської молоді (за графіком ун-ту) з 23.10.17 по 27.10.17

  1. Підготовлено та проведено профорієнт. екскурсії з презентаціями ФІТ та спеціальностей. Залучено 23 школи (на 26.10.17).
  2. Викладачами ФІТ (упродовж 23.-27.10.2017) запрошено додатково 11-класників 5 навч. закл. (Ц-М ліцей, ЗОШ 76, 79, 25, Школа комп’ютерної майстерності), яких цікавлять спеціальності ФІТ. Також залучені слухачі підготовчих курсів з УМ.
  3. Розроблено маршрути профорієнт. екскурсій; підготовлено презентацію фак-ту та кожної спеціальності; залучено до співпраці викладацький склад та студентів.

Маємо злагоджену команду взаємозамінних, готових до будь-яких експромтів.

  1. Забезпечено готовність відповід. презентувати ФІТ, до цієї діяльності залучено студактив (Рябчина Любов – КІ-17м; Єраносян Георгій, Кулібаба Анна – ПН-15, Басс Микита, Буряк Сергій, Тютюнник Вадим – ПН-16).
  2. Висвітлено результати роботи на сайті фак-ту.

Пропозиції щодо вдосконалення організації профорієнт. заходів на рівні Центру профорієнтації ДВНЗ «КНУ»:

  1. Розробляти заздалегідь та подавати на обговорення та доповнення графіки, структуру загальноуніверситетських профзаходів, узгоджувати регламент їх проведення.
  2. Забезпечити сприятливу атмосферу співпраці та позитиву на етапі знайомства абітурієнтів з університетом (на ганку, у холі).
  3. Дбати про імідж ун-ту, звернути особливу увагу на професійну етику, толерантність, культуру спілкування колег у межах проведення університетських заходів.
  4. Моніторити інтереси випускників профорієнтаційним центром. Розробити анкету, в яку включити питання: впливу на прийняття рішення абітурієнтів батьків, друзів, однолітків, інтересів тощо; заходів, що вплинули на професійний вибір; ефективність профекскурсій; що сприяла чи не сприяла самовизначенню тощо.
  5. Провести соцдослідження об’єктивності профекскурсій на рівні ун-ту та факультету.
  6. Узгодити відвідування батьківських зборів через Центр профорієнтації ун-ту (вересень, жовтень, грудень, березень, травень).
  7. Активізувати роботу з розміщення профорієнтац. матеріалів у соцмережах.