Ушанування пам’яті Євромайдану та Небесної сотні

Події лютого 2014 року стали переломним моментом у новітній історії нашої держави та важливим етапом у формуванні свідомості громадян України. Мільйони вийшли захищати демократію та права людини. Студенти та молодь також не залишалися осторонь і були рушієм революційних подій. 20 лютого вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Під час Революції Гідності понад сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної Сотні. Назва «Небесна Сотня» виникла за аналогією з основними структурними одиницями Самооборони Майдану під час прощання із загиблими 21-22 лютого 2014 року. Кожен з них мав своє життя та професію; вони були різного віку, з різних куточків України та світу, різної національності та віросповідання. Але найвищою цінністю для них була любов до Батьківщини та боротьба за незалежність. Дев’ять років потому українці продовжують боротьбу за свободу, яку розпочали майданівці.
Ми віддаємо шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього, хто віддав своє життя за те, щоб кожен наш день був сповнений свободи, надії та світла!
До вшанування пам’яті про Героїв Небесної Сотні викладачі кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Шурупова К.В., Ланова І.В., Кадол О.М. провели виховні заходи, приурочені цьому трагічному дню. Зокрема, Шурупова К.В. запропонувала студентам послухати історії дев’яти героїв Небесної Сотні, які змінили перебіг історії, загинувши в боротьбі за демократію, права та свободи людини, європейське майбутнє. Це історії найстаршого й наймолодшого Героїв Небесної Сотні, історія жінки, яка загинула під час Майдану (загалом їх загинуло три), історії грузина, білоруса та вірменина, щоб показати, що в боротьбі за волю немає значення національність.

This slideshow requires JavaScript.