Місячні архіви: Червень 2018

ЗАВЕРШИВ РОБОТУ ПЕРШИЙ НАБІР СТУДЕНТІВ УНІВЕРСИТЕТУ «ТРЕТЬОГО ВІКУ» ІЗ КОМП’ЮТЕРНОЇ ГРАМОТНОСТІ

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між виконкомом Криворізької міської ради, народним депутатом К. Павловим, Криворізьким національним університетом та Криворізькою міською організацією ветеранів за сприяння в.о. завкафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки доцента Тарасової О. В. та викладача Ткачук В. В. задля покращення соціальної адаптації людей похилого віку, що мешкають у Кривому Розі, здійснювалося навчання впродовж трьох місяців (березень – травень 2018 р.) при територіальних центрах соцобслуговування в усіх районах нашого міста.

У першому наборі навчалося 98 бажаючих літніх студентів.

Заняття із комп’ютерної грамотності проводилися студентами четвертого курсу спеціальності 015 – Професійна освіта (комп’ютерні технології) групи ПН-14.

Щоп’ятниці упродовж трьох місяців при територіальних центрах нашого міста тривала плідна співпраця 98 літніх студентів, спрямована на формування і розвиток навичок використання новітніх технологій, передовсім інформаційних та комунікаційних.

ЛІТЕРАТУРНИЙ ЕКСКУРС ДЛЯ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ

2018 рік на Дніпропетровщині урочисто оголошено Роком Олеся Гончара – так ушановують 100-річчя від дня народження нашого славетного земляка, українського письменника та громадського діяча. До цієї урочистої нагоди та до Дня філолога кафедра інженерної педагогіки та мовної підготовки провела цікавий виховний захід – літературний екскурс для іноземних студентів.

Захід передбачав коротке ознайомлення студентів-слухачів підготовчого відділення для іноземних громадян із постаттю, етапами творчого шляху та найцікавішими фактами біографії Олеся Гончара в межах міжкультурної комунікації – під час вивчення дисципліни «Країнознавство».

Захід провели керівник підготовчого відділення Н. І. Суховенко та відповідальна за виховну роботу кафедри Я. С. Гладир.

Орієнтуючись на комунікативний мінімум, засвоєний студентами під час піврічного вивчення мови, Я. С. Гладир прокоментувала іноземцям українську культурну традицію вшанування видатних постатей, розповіла про роки життя видатного сина Дніпропетровщини Олеся Гончара, про університет, названий на його честь та про теми його найвідоміших романів.

Іноземні студенти продемонстрували неабияку зацікавленість та непересічний інтерес до літературного екскурсу, пригадали інших українських митців, про яких вони вже знають (зокрема, згадали про Т. Шевченка та Л. Українку); поцікавилися історичною добою життя Олеся Гончара. Слід окремо відзначити, що іноземні студенти з Алжиру розповіли про визнаних арабських письменників, а камерунські студенти назвали своїх улюблених представників світової літератури, які теж ушановуються в освітніх закладах Африки.

Захід відзначився пануванням доброзичливої атмосфери цікавості та поваги до всіх світових культур.