Місячні архіви: Вересень 2020

Педагогічна практика магістрантів другого року навчання Криворізького національного університету спеціальності 015 – Професійна освіта. Комп’ютерні технології на базі Криворізького коледжу Національної металургійної академії України

Упродовж трьох тижнів (01вересня 19 вересня 2020 року) магістранти групи ПОКТ-19м під керівництвом Хоцкіної Світлани Миколаївни (в.о. завкафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки, доцент) проходили педагогічну практику на базі Криворізького коледжу Національної металургійної академії України. Студенти мали змогу відвідувати заняття, спілкуватися зі студентами та педагогічними працівниками закладу, а також проводити власні теоретичні, практичні заняття з інформатики та брати участь у виховних заходах.

Програмою проходження педагогічної практики передбачено поглиблення та закріплення теоретичних знань, оволодіння магістрантами сучасними методами, формами організації праці в галузі майбутньої професії; формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час роботи в реальних умовах навчально-пізнавальної діяльності, виховання потреби систематичного поповнення знань та творчого їх застосування у практичній діяльності.

Практика завжди викликає у студентів не тільки величезне хвилювання, а й непідробний інтерес, азарт та професійну цікавість. Педагогічна практика виявляє не тільки готовність до обраної професії, але й ті якості особистості, про наявність яких, можливо, студент раніше і не підозрював: уміння швидко приймати рішення, стресостійкість, лідерські якості тощо.

У процесі педагогічної практики магістранти групи ПОКТ-19м набули досвіду викладацької взаємодії, практичної роботи зі студентами Криворізького коледжу Національної металургійної академії України. Опанували нові методики навчально-пізнавальної співпраці та отримали безліч позитивних емоцій під час спілкування з викладацьким складом та студентами.

Щиро дякуємо директору Криворізького коледжу Національної металургійної академії України Сухотіну Віталію Михайловичу, викладачу інформатики Гаврилюк Марині Геннадіївні та креативному педагогічному колективу коледжу за надання умов для творчої співпраці та самореалізації майбутніх професіоналів у галузі обчислювальних систем, викладачів. 

ДБАЄМО ПРО ЯКІСТЬ ВИЩОЇ ОСВІТИ

На сучасному етапі розвитку системи вищої освіти співпраця зі стейкхолдерами є запорукою успішної підготовки майбутніх фахівців.

Кафедра інженерної педагогіки та мовної підготовки, продовжуючи традиції тісної співпраці з профтехосвітянами міста, запросила для викладання практичних занять з дисципліни «Методика професійного навчання» студентам спеціальності 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» кандидата педагогічних наук, заступника директора Криворізького професійного гірничо-технологічного ліцею Стойчик Тетяну Іванівну.

Під час першої зустрічі студенти узагальнили знання про Стандарти професійної (професійно-технічної) освіти на модульно-компетентнісній основі з конкретних робітничих професій, особливості їх запровадження в закладах професійної (професійно-технічної) освіти незалежно від форм власності та підпорядкування, на підприємствах, в установах, організаціях, що здійснюють або забезпечують підготовку кваліфікованих робітників.

Велику увагу на занятті було приділено методичним рекомендаціям щодо ефективної роботи педагогів професійного навчання з цим документом.

На завершення Тетяною Іванівною було презентовано наукову монографію «Конкурентоздатність як умова професійного зростання фахівців», підготовлену у співавторстві з доктором педагогічних наук, професором, завідувачем кафедри професійної та вищої освіти Університету менеджменту освіти НАПН України Сергеєвою Ларисою Миколаївною. 

Окреслено нові вектори й інноваційні формати співпраці!