Місячні архіви: Квітень 2023

Конкурс розробок «Освіта в смартфоні»

У нас чудова новина. Дівчата STEM разом із Центр «Розвиток КСВ» оголошують конкурс розробок «Освіта в смартфоні».

Для кого? Для дівчат віком 14-18 років.

Нащо? Аби підтримати творчі та неказуальні здібності та таланти дівчат, виховати серед них креативний підхід до освіти, надати їм можливість висловити думки і власне бачення розвитку освіти.

Що буде відбуватися? До 10 травня дівчата можуть подати ідею, проєкт, концепцію, презентацію, есе, демо- чи готовий продукт (програму, веб-сервіс, мобільний застосунок тощо), що слугуватиме якісному наданню освітніх послуг за допомогою смартфону, таблету, планшету. Незалежне фахове журі оцінить усі роботи за критеріями змістовності, оригінальності, творчого підходу та загального настрою. Усі учасниці отримають відзнаки, а переможниці відвідають Київ і ознайомляться з діяльністю Міністерства цифрової трансформації України та інноваційного парку «UNIT.City».

Як взяти участь? Треба підготувати свої матеріали та скомпонувати їх у один файл – pdf, doc, docx, ppt або pptx об’ємом не більше 10 МБ. До 18:00 10 травня цей файл треба додати з анкетними даними в реєстраційну форму https://forms.gle/o6CvhXGBWpqn4AQq5.

Де буде список переможниць? Тут, на сторінці Дівчата STEM.

Віримо, що дівчата STEM зможуть розкрити свою візію цифрових рішень у інтересах розвитку освіти.

Лишилися питання? Відповідаємо в коментарях або по імейлу stem@csr-ukraine.org.

Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

26 квітня 2023 року виповнюється 37 років з того дня, коли ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції розділила наше життя на “до” і “після”, а назва мало кому відомого до тієї пори українського містечка перетворилася на синонім трагедії всесвітнього масштабу. Трагедії, наслідки якої остаточно не подолані й до сьогодні. Вона назавжди змінила життя сотень тисяч людей і на сотні років зробила непридатними для постійного проживання людини понад 2,5 тисячі квадратних кілометрів території нашої держави. Ця катастрофа стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей та за економічними збитками.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Якби не подвиг простих людей, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й усього світу. Низький уклін усім, хто боровся зі страшною бідою. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться в пам’яті українського народу.

До 37-ої річниці чорнобильської трагедії викладач кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Ланова І.В. провела тематичну бесіду в групі КІ-22-2, під час якої розповіла студентам про цю трагічну подію та її наслідки для всього людства.

 

 

11 квітня 2023 року відбулась лекція від керуючого директора BIackstone LaunchPad в Корнелльському університеті Felix Litvinsky “Entrepreneurial Communications”. На лекції було надано навички спілкування з партнерами при розробці й представлені стартапів, алгоритм та особливості роботи із інвесторами.

Лекцію відвідали: завідувач кафедри ПСГО, доцент Хоцкіна С.М., доценти Ткачук В.В. та Єчкало Ю.В.