9 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ, ДЕНЬ ГРАМОТНОСТІ

Це свято було встановлено Указом президента України № 1241/97 від 6 листопада 1997 р. й щорічно відзначається як день ушанування пам’яті українського преподобного Нестора-літописця, автора «Слова времінних (минулих) літ», одного з найбільш помітних і значущих українських і світових культурних скарбів. Традиційно цей день уважається й Днем грамотності, оскільки, на думку багатьох дослідників, відтоді й почалася писемна українська мова.

Кафедра інженерної педагогіки та мовної підготовки вшанувала цей видатний для філологів день низкою заходів. Так, доц. Пасічна О. В. керувала підготовкою 5 студентських публікацій до участі в IV міжвузівській науково-практичній конференції до Дня української писемності та мови, яка проводилася 7-9 листопада 2018 року в Запорізькому національному технічному університеті. Участь узяли студенти групи ІПЗ-18-1: Біляєва К., Пузіно М., Скринніков І., Хрипункова Є., Мигуль Д.

Ст. викл. Ланова І. В. провела в групах ПО-18, ЕЕМ-18, ТЕП-18, МН-18 інформаційні бесіди щодо історії свята та національної традиції вшанування пам’яті Нестора-літописця. Під керівництвом куратора студенти групи ПО-18 виготовили й оприлюднили цікаву стіннівку, присвячену Дню української мови та писемності.

Не лишилися осторонь й іноземні студенти підготовчого відділення. Ст. викл. Гладир Я. С., куратор групи ПВ-18-1, пояснила іноземцям, які вже 2 місяці старанно вивчають українську мову в стінах нашого університету, історію та культурні традиції вшанування Дня української писемності та мови. Гладир Я. С. запропонувала для написання невеличкий диктант, який складався зі слів і речень, засвоєних студентами-іноземцями протягом опанування ними української мови.

This slideshow requires JavaScript.