ЗАХОПЛЮЮЧІ ПОДОРОЖІ: ОСТРІВ ХОРТИЦЯ ТА МУЗЕЙ «ФАЕТОН»

Цими травневими вихідними за підтримки профкому університету відбулася яскрава автобусна екскурсія колективу Криворізького національного університету. Члени кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки взяли активну участь у екскурсії та разом з колективом університету відвідали унікальне історичне місце України, яке є офіційно одним із семи її чудес − Національний заповідник «Хортиця».

На території мальовничого заповіднику наші колеги побачили не лише багато кілометрів лісів, безкраї степи та луки. Це і сонячні промені, і сухе повітря, і питна вода, і різноманітна флора й фауна, і найрідкісніші види квітів, трав і дерев. Адже недарма легендарна історична територія Хортиці ще з давніх-давен була відома далеко за межами України. Колись Хортиця була найважливішим стратегічним шляхом між Причорномор’ям і північноєвропейськими державами, потім – усесвітньо відомим центром українського козацтва.

Зараз острів Хортиця є національними заповідником і культурно-історичним комплексом «Запорізька Січ», де можна наочно побачити інсценізацію найцікавіших, найбільш уславлених моментів української історії. На території острову працює музей історії українського козацтва, музей традиційних українських виробів із каменя та презентовано ще безліч варіантів увічнення української історії. На Хортиці реконструйовано славетні кургани, можна побачити частину унікальної історичної місцевості – Великого Лугу Запорізького, а також реконструкцію столиці Вольностей Запорізького війська.

          Ще одним приємним сюрпризом від організаторів екскурсії  стала можливість відвідати відомий на всю Україну запорізький музей «Фаетон», розташований на шляху до Хортиці. «Фаетон» – це музей техніки, який на сьогодні має можливість продемонструвати понад 150 рідкісних експонатів ретроавтомобілів, мотоциклів, серійних зразків військової техніки, стрілецької зброї тощо, при чому більшість експонатів регулярно використовується в різноманітних історичних реконструкціях і на знімальних майданчиках українських кіностудій.

          Отже, колективні подорожі – це не лише можливість відвідати нові місця чи дізнатися про щось нове. Це ще й можливість відчути себе монолітним колективом, частиною університетської спільноти. Кафедра інженерної педагогіки та мовної підготовки ще довго з удячністю згадуватиме цю подорож як чудовий подарунок до травневих свят.

This slideshow requires JavaScript.