Лекція-відповідь “Сучасні підходи в навчанні майбутніх педагогів для системи професійної освіти в Україні” (Україна-Казахстан)

У контексті міжнародної співпраці та відповідно до договору між Криворізьким національним університетом та Карагандинським університетом імені академіка Є.А. Букетова (Республіка Казахстан), 30 квітня за ініціативи кафедри професійної та соціально гуманітарної освіти відбулася лекція-відповідь для магістрантів, аспірантів та докторантів спеціальності «Професійне навчання» на тему: «Сучасні підходи в навчанні майбутніх педагогів для системи професійної освіти в Україні» у рамках досвіду Криворізького національного університету.

Спікерами від Криворізького національного університету були канд. психол. наук, доцент кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Тарасова Олена Володимирівна та канд. пед. наук, доцент Сулима Тетяна Сергіївна.

Під час гостьової лекції було представлено історію становлення КНУ, систему навчання в ньому, зокрема підготовку педагогів професійного навчання, акцентовано увагу на специфіці кафедри, особливостях присвоєння кваліфікації, а також охарактеризовано сучасні методи навчання, які використовуються в процесі підготовки майбутніх педагогів для системи професійної освіти.

Після виступу відбулось обговорення, яке засвідчило інтерес до окресленої теми. На завершення всі присутні висловили побажання підтримувати зв’язок між студентами та викладачами двох потужних університетів.