Розірви коло: насильство – це не норма

08 грудня 2023р. у Криворізькому національному університеті, доцентом кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Шуруповою Катериною, з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, проведено круглий стіл: «Розірви коло: насильство – це не норма», присвячений Міжнародній правозахисній акції «16 днів проти насильства». Запрошено кандидатку юридичних наук, доцентку, адвокатку Шустрову Ксенію, яка презентувала класифікацію насильства у сучасному суспільстві. Членкиня Національної психологічної асоціації, практикуюча психологиня Томіна Зоряна ознайомила учасників заходу з особливостями психологічної допомоги жертвам насилля. Старший лейтенант поліції, старший викладач Криворізької академії патрульної поліції Логвиненко Антон поінформував здобувачів вищої освіти про види відповідальності та засоби, які застосовує поліція у боротьбі з домашнім насильством. Представниця бібліотеки Криворізького національного університету Дорогокупля Людмила запросила присутніх до читальної зали ознайомитися з тематичною виставкою.

Спікери поділилися досвідом боротьби з проблемами насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також вдосконалили обізнаність присутніх в аспекті розв’язання проблеми насильства в суспільстві.

Заступниця голови студентського самоврядування КНУ Вікторія Черноок звернула увагу на помаранчевий одяг присутніх. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

Отже, переконані, що проведення аналогічних інформаційних заходів – це нагода чергово нагадати громадськості про наявність проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного життєвого простору, сприяння розвитку і професійному зростанню кожної особистості.

This slideshow requires JavaScript.