Кураторська година «Вшанування пам’яті про подвиг Небесної Сотні «Вдячні за свободу!».

Із метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави, встановлено Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» День Героїв Небесної Сотні.

20 лютого в групі ПОЦТ-22 доцентом кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Шуруповою Катериною Володимирівною була проведена кураторська година на тему – «Вшанування пам’яті про подвиг Небесної Сотні «Вдячні за свободу!», яка була присвячена подвигу героїв Небесної сотні.

На кураторській годині студенти групи ПОЦТ-22 ознайомилися зі спільним проектом Національного музею Революції Гідності та ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» – «Характери Гідності».

Це серія роликів про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення. Розповіді найближчих родичів, які покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від «багатовекторності» у зовнішньополітичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.

Цього року ми вдесяте вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – вдесяте, і в час страшної війни…

Вічна шана усім, хто тримає небо над Україною. Вдячні за свободу.