Тиждень профорієнтаційних зустрічей на факультеті інформаційних технологій

 

27 листопада 2017 року стартував Тиждень профорієнтаційних зустрічей факультету інформаційних технологій ДВНЗ «Криворізький національний університет» для випускників та десятикласників загальноосвітніх шкіл, коледжів і технікумів.

ІТ-галузь є єдиною поміж українських експортних індустрій, яка стабільно прогресує (з 2014 року зростання становить 58%). Тому щороку галузь високих технологій потребує понад 10 тисяч кваліфікованих кадрів.

Українська ІТ-індустрія розвивається швидкими темпами та посідає третє місце у структурі експорту послуг з України. Насьогодні галузь вимірюється обсягом залучених ІТ-фахівців. Так, у 2016 році кількість спеціалістів із розробки інформаційних технологій склала понад 100 тисяч програмістів. За прогнозами експертів замовлення на ІТ-фахівців в Україні щороку зростатиме.

Сьогодні під час профорієнтаційної зустрічі для учнів Політехнічного коледжу ДВНЗ «Криворізький національний університет» презентовано спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців випусковими кафедрами ФІТ: галузі знань 12 «Інформаційні технології» за спеціальностями:

121 – Інженерія програмного забезпечення;

122 – Комп’ютерні науки;

123 – Комп’ютерна інженерія.

Галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування»

за спеціальністю:

151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.

галузі знань 01 «Освіта»

За спеціальністю:

015 – Професійна освіта (спеціалізація – комп’ютерні технології).

015 – Професійна освіта (спеціалізація – електротехнології та електромеханіка).

Розпочалося знайомство з презентації факультету інформаційних технологій деканом Чубаровим Владиславом Анатолійовичем, який детально представив діяльність факультету та специфіку підготовки на спеціальностях. Продовжили естафету викладачі випускових кафедр.

У процесі подальшої профорієнтаційної зустрічі присутні побували в спеціалізованих лабораторіях засобів автоматизації та апаратно-програмних комплексів систем управління; з’ясували переваги роботи галузі інформаційних технологій; ознайомилися з Мережевим обладнанням CISCO та промисловими контролерами Phoenix Contact; із конструюванням, настроюванням та програмуванням роботів. Увазі гостей також було представлено презентації навчальних можливостей опанування іноземних мов професійного спрямування; дистанційні курси кафедри іноземних мов. Відомо, що знайти себе у світі професій означає отримати можливість достойно заробляти, почуватися потрібним, максимально повно розкриваючи власні здібності, отримуючи задоволення від професійної діяльності. Присутні мали змогу визначити професійну сферу відповідно до власних уподобань. Усвідомили, які цілі впливають на вибір, сприяють усвідомленню того, що вчинками керують власні цінності.

Наші випускники мають високу ІТ-експертизу, належну освітню базу та створюють технологічні продукти для визнаних світових брендів!

Чекаємо на ініціативних, неординарних, перспективних абітурієнтів – майбутніх студентів ФІТ!