VІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Згідно листа МОН № 1/9-495 від 14.09.17 у  2017/2018 навчальному році проводиться VІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Проведення цього конкурсу має сприяти піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищенню рівня загальної мовної культури, вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю; вшанування поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

Для студентів закладів вищої освіти усіх форм власності конкурс проходить у  три етапи (з листопада по березень).

Урочистості з нагоди початку конкурсу відбулися 10 жовтня 2017 р. у  м. Кропивницькому. Наш університет не лишився осторонь цієї помітної культурно-освітньої події. На базі кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки в межах плану виховної роботи проведено перший етап конкурсу.

Ураховуючи той факт, що у ДВНЗ «Криворізький національний університет» навчаються студенти нефілологічних напрямів підготовки, усім бажаючим запропоновано написання есе єдиної тематики («Віра в щасливе майбутнє України у творчості Т. Шевченка»). Для оцінки есе конкурсним журі було визначено 10 критеріїв, а саме: наявність/відсутність плагіату; самостійність мислення; повнота розкриття теми; звернення до творів Т. Шевченка; проекція висвітленої теми на проблеми сьогодення тощо.

У конкурсі взяли участь 8 студентських робіт. За сумою набраних балів відповідно до зазначених критеріїв (виконання кожного оцінювалося в 10 балів) переможцями І етапу VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в межах ДВНЗ «Криворізький національний університет» стали наступні студенти.

І місце посіла Кулібаба Анна (ПН-15) – 82 бали.

ІІ місце  належить Кравченко Олександрі (КН-17) – 73 бали.

ІІІ місце посіла Оксамитна Марія (МН-17) – 59 балів.

Вітаємо переможців!

Дякуємо всім учасникам конкурсу!