Місячні архіви: Вересень 2019

Разом до лідерських якостей!

23.09.2019 року у Криворізькому навчально-виховному комплексі №129 «Гімназія-ліцей академічного спрямування» для учнів 9-х, 10-х та 11-х класів було проведено тренінг «Розвиток навичок Soft-skills».

Ініціаторами проведення тренінгу стали в. о. завідувача кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки університету канд. психол. наук, доцент Тарасова Олена Володимирівна та магістранти групи ПОКТ-19м Радткіна Дар’я та Ушаткіна Світлана.

У процесі творчої співпраці та практичної взаємодії учасників тренінгу було з’ясовано сутність понять «soft skills/ hard skills (тверді/м’які навички)», розглянуто питання «Хто він, лідер?». Під час виконання практичних вправ учні визначали головні якості харизматичного лідера, згадали відомих лідерів та сферу, в якій вони проявили себе.

Під час тренінгу розвитку навичок Soft-skills, зокрема лідерських здібностей, навіть пасивні учні й учениці, які не відзначалися наявністю розвинених особистісних якостей, не замкнулись у собі, а, навпаки, зацікавились можливістю власного вдосконалення, перспективами виховання в собі лідерських якостей.

This slideshow requires JavaScript.

 

День партизанської слави

Днями (20 і 23 вересня) викладачі нашої кафедри Фасольняк Ю.Ю. і Кадол О.М. провели виховний захід «Лекція пам’яті до Дня партизанської слави». Студентство трьох факультетів (інформаційних технологій, електротехнічний, економіки та управління бізнесом) мали змогу ознайомитись зі сторінками воєнного лихоліття 1941-1945 рр., зокрема, таким явищем, як  рух опору (партизанський рух,  націоналістичне підпілля). Викладачі-історики розповіли про особливості життя цивільного населення в добу окупації, про воєнні операції, які сприяли Великій Перемозі над німецько-фашистськими загарбниками.

Окремо було висвітлено події руху опору на Криворіжжі. Розповідь про життя, боротьбу, трудові та ратні подвиги студентів і співробітників  нашого навчального закладу тощо доповнювали ілюстрації документів, листів, архівних довідок про часи лихоліття.

Захід був спрямований на вшанування пам’яті і відбувся в дусі  патріотичного виховання студентської молоді.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Вітаємо із Днем народження в.о. завідувача нашої кафедри, шановну Олену Володимирівну Тарасову!

УНІВЕРСИТЕТ “ТРЕТЬОГО ВІКУ”

Вже стало доброю традицією для студентів та студенток кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки брати участь у роботі університету третього покоління.

З вересня стартує навчальний процес для людей поважного віку. Наші студенти-волонтери ділитимуться знаннями та навчатимуть літніх студентів і студенток комп’ютерній грамотності.

Бажаємо їм успіху та натхнення у цій важливій праці!