Місячні архіви: Листопад 2019

Наші досягнення!

Студентство нашої кафедри завжди попереду! Не боїться осягати нове, прагнути до знань, мати активну життєву позицію. І на засіданні Вченої ради факультету в присутності першого проректора університету, декана ФІТ, завідувачів кафедр та викладацького складу свою нагороду отримала Кулібаба Анна (ПОКТ-19м).

Пишаємось і бажаємо не зупинятись на досягнутому!

ВІТАННЯ!

Вітаємо доцента нашої кафедри, Кадола Олександра Миколайовича, із присвоєнням йому вченого звання доцента кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки (з курсу історії). Пишаємось колегою та бажаємо подальших підкорень нових вершин! 

Крок в історію

Студенти групи ПО – 16 факультету інформаційних технологій разом із куратором А. Л. Савченко – доцентом кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки організували захід, присвячений Всесвітньому дню науки в ім`я миру та розвитку. Для проведення заходу запросили викладача історії Юрія Юрійовича Фасольняка, який брав участь в археологічних розвідках. На заході були присутні не тільки студенти факультету інформаційних технологій, а і гірничо-металургійного та факультету економіки та управління бізнесом і всі бажаючі.

 

 

Нагадаємо, що археологія є історичною наукою, котра на підставі переважно речових пам`яток (або їхніх решток) давноминулих часів вивчає історію людства. Учені України ставлять і по можливості розв`язують проблеми, що стосуються давньої і середньовічної історії культури населення, що проживало на території нашої держави.

Однією з найцікавіших археологічних новинок України  є розкопки кургану  епохи бронзи в селищі Горького на околиці Кривого Рогу. Саме про цю подію підготував дуже цікаву презентацію і захоплюючу розповідь Ю. Ю. Фасольняк. Студенти дізналися, що під час розкопок археологи виявили такі знахідки, як   фрагменти скелетів, залишки глиняного посуду та предметів побуту. Там, зокрема, знайдено кам`яну поліровану церемоніальну сокирку з орнаментом, що була символом влади вождів або жерців, ліпну глиняну орнаментовану чашу,  кам`яні ритуальні предмети у вигляді зрізаних конусів, «вівтарики» тощо. Виявлено обкладену камінням яму у формі стопи, яка розташована в центрі кургану на півметровій глибині. Тисячі років тому тут проводили магічні обряди та ритуали. Для Україні така знахідка унікальна, бо єдина.  Біля ритуальної ями  –  могила людини, яку археологи умовно назвали «Патріархом». Похованню 5 тис. років тому, а персональний курган свідчить про особливий статус небіжчика. Саме місце погребіння має вигляд кола, що означає зверненого в кільце змія – символ підземних сил.

Найдавнішим знайденим тут артефактам щонайменше 5,5 тис. років. 

Археологи вважають вірогідним, що понад чотири тисячоліття територія Криворіжжя могла бути центром міжплемінного союзу тодішньої катакомбної культурно-історичної спільноти.

 

This slideshow requires JavaScript.

Розповідь справила на студентів незабутнє враження.

МОЛОДІЖНИЙ ФОРУМ «УСПІШНИЙ ВСТУП» на факультеті інформаційних технологій

Із 25.10.2019 до 31.10.2019 у Криворізькому національному університеті відбувся тиждень зустрічей Молодіжний форум «Успішний вступ» із учнями загальноосвітніх шкіл, коледжів м. Кривого Рогу.

Факультет інформаційних технологій упродовж тижня  профорієнтації для випускників та десятикласників загальноосвітніх шкіл, коледжів презентував спеціальності, за якими здійснюється підготовка бакалаврів та магістрів випусковими кафедрами. Наша кафедра також взяла активну участь у презентації своїх спеціальностей:

Галузі знань 01 «Освіта»

за спеціальністю:

015 – Професійна освіта (спеціалізація – комп’ютерні технології).

015 – Професійна освіта (спеціалізація – електротехніка та електромеханіка).

Варто відзначити сумлінну творчу роботу упродовж профорієнтаційного тижня канд. пед. наук, доцента кафедри ІПМП Хоцкіної Світлани Миколаївни та  допомогу в роботі з презентації кафедри та факультету загалом Тютюнника Вадима (студента четвертого курсу спеціальності «Професійна освіта (комп’ютерні технології)».

Приємно вражала викладацький склад нашого факультету активність відвідувачів, аналітичність мислення креативної молоді криворізьких загальноосвітніх шкіл.

Чекаємо на наших майбутніх студентів та студенток у новому навчальному році.

This slideshow requires JavaScript.