Денні архіви: 13/02/2020

Викладачі кафедри ІПМП-кандидати в експерти з акредитації освітніх програм.

Науково-педагогічні працівники кафедри інженерної педагогіки та мовної підготовки небайдужі до процесу вдосконалення системи підготовки фахівців у закладах вищої освіти. Деяким уже пощастило стати кандидатами в експерти з акредитації освітніх програм. 

З-поміж них доценти Тарасова О. В. та Сулима Т. С. Вони попередньо опанували навчальний курс «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг» та успішно пройшли тестову перевірку здобутих знань, а вже 3-4 лютого 2020 року в м. Дніпро у складі університетської команди кандидатів в експерти з акредитації освітніх програм узяли участь в очних дводенних тренінгах, проведених сертифікованими Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та Британською Радою тренерами. 

Інформаційно насичений та практично адаптований до реальних умов роботи майбутніх експертів дводенний тренінг дав можливість колегам не лише удосконалити вміння щодо ідентифікації необхідних фактів у відомостях про самооцінювання освітньої програми. Вони ознайомилися з методикою складання плану візиту, технологією підготовки та проведення зустрічей з гарантом освітньої програми, здобувачами освіти та науково-педагогічними працівниками. 

Працюючи в групах із представниками закладів вищої освіти Дніпропетровської та Запорізької областей, Тарасова О. В. та Сулима Т. С. відпрацьовували механізм опису встановлених під час акредитаційної експертизи фактичних обставин, аналізу та їх оцінки, а також надання своїх рекомендацій щодо удосконалення освітньої програми та діяльності за нею за окремими критеріями.

Отриманий практичний досвід стане в нагоді нашим колегам і сприятиме удосконаленню підготовки фахівців за спеціальністю 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)».