Курси з «Основ психолого-педагогічного мінімуму» для працівників ПрАТ «Полтавський ГЗК»

Серед умов, які впливають на якість професійного навчання виробничого персоналу, є наявність на підприємствах кваліфікованих штатних викладачів-педагогів. Як показує практика, основні недоліки в діяльності підприємств щодо професійного навчання кадрів на виробництві є наслідком незнання відповідними працівниками вимог нормативно-правових документів, відсутність у працівників, які проводять заняття з професійно-теоретичного та професійно-практичного навчання, базової педагогічної освіти, а відповідно і психолого-педагогічної компетентності.

З метою розвитку психолого-педагогічної компетентності викладачів професійного навчання кадрів на виробництві, викладачами кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти доцентом Тарасовою О. В. та доцентом Сулимою Т. С. було проведено курси підвищення кваліфікації працівників ПрАТ «Полтавський ГЗК», які залучаються до організації та проведення професійного навчання на виробництві. Курси з «Основ психолого-педагогічного мінімуму» проходили в дистанційному форматі.

Головною особливістю курсу є те, що він надає можливість слухачам підвищити свій професійний рівень і компетенцію, змогу самореалізуватися як творчій особистості; озброює теоретичними знаннями сучасної психологічної та педагогічної наук та уміннями, які необхідні для ефективної організації професійно-педагогічної діяльності в умовах виробництва.

Навчання викладачі максимально урізноманітнювали міні-лекціями з застосуванням техніки зворотного зв’язку, тематичними лекціями з елементами евристичної бесіди, груповими дискусіями, ситуативними завданнями,  психолого-педагогічними тренінгами з використанням ділових ігор та кейс-технологій тощо. На завершення навчання відбувся захист проєктів слухачами, що сприяло розвитку процесу їхнього особистісного зростання, реалізації творчого потенціалу, формуванню умінь, які необхідні для ефективної організації професійного навчання робітників в умовах виробництва.