9 березня в Україні відзначатимуть 210-ту річницю від дня народження нашого славетного поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.
    Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові.
     Уся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через віки прибуває джерело людської шани та поваги до нього.

     Поезія Тараса Шевченка, незважаючи на численні заборони, стала нетлінною і важливою частиною духовної єдності українського народу.

   Кожна епоха перечитує геніальні твори великого Кобзаря, відшукує в них те, що співзвучне дню сьогоднішньому, передбачення на день грядущий. Маємо надію, що теперішня українська молодь, звільнена від ідеологічних пут і радянських стереотипів, здатна глибоко осмислювати, аналізувати й утілювати в життя ідеї гуманізму, що пульсують у творах Великого Кобзаря.

Тож нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань, задля щасливого мирного майбутнього України!

    До Шевченківських днів викладач кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Ланова І.В. провела у групі ПМ-23 тематичний захід «Музи Генія», на якому студенти ознайомилися зі зразками інтимної лірики поета, переглянули відеоролик, присвячений жінкам, які були в житті Кобзаря та вплинули на формування його світогляду.