Місячні архіви: Травень 2021

Міжнародний захід “День кар’єри ЄС у Криворізькому національному університеті”

26 травня 2021 року в рамках міжнародного заходу “День кар’єри ЄС у Криворізькому національному університеті” доцент кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Сулима Тетяна Сергіївна провела тренінг для студентів, аспірантів та колег
“Формування готовності фахівця до подальшого професійного становлення”. 
Учасники мали можливість дізнатися про особливості кожного із етапів професійного зростання, про важливість володіння сучасним фахівцем навичками soft skills, а також взяти участь у інтерактивних вправах, які сприятимуть розвитку необхідних професійно-важливих якостей.
 
#EuroQuiz 
#КНУ 
Співорганізаторами події були: Криворізький національний університет, ГО «Криворізька фундація майбутнього», МЕТІНВЕСТ, ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг», Виконавчий комітет Криворізької міської ради.
 
День Кар’єри ЄС реалізується в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Захід відбувається щорічно у більше ніж 15 містах України протягом останніх п’яти років. День Кар’єри ЄС – це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.
 
 

Гостьова лекція

19 травня 2021 року для здобувачів вищої освіти ОП «Професійна освіта (Цифрові технології; Енергетика, електротехніка та електромеханіка)»  було проведено гостьову лекцію в.о. директора ДНЗ «Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій», кандидатом педагогічних наук Оленою Петрівною Юденковою на тему: «М’які навички в роботі менеджера». Було розкрито сутність комунікації в освітньому менеджменті, охарактеризовано ефективні техніки ведення ділової індивідуальної бесіди. Окрім того, визначено психолого-педагогічні умови розвитку комунікативних та лідерських здібностей у системі навичок «soft skills». На завершення зустрічі Олена Петрівна поділилась своїм досвідом формування важливих навичок «soft skills» у роботі з персоналом та здобувачами освіти, а також створення галузевого кластеру поліграфічного профілю.
Щиро вдячні Олені Петрівні Юденковій та Тетяні Іванівні Стойчик за цікаво проведену лекцію та чекаємо на подальшу співпрацю з нашими стейкхолдерами!

Вітання Ткачук Вікторії Василівні!

Вітаємо старшого викладача кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Ткачук Вікторію Василівну із присвоєнням їй вченого звання доцент кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти!
Бажаємо колезі натхнення для подальших досягнень та реалізації усіх планів!

Лекція-відповідь “Сучасні підходи в навчанні майбутніх педагогів для системи професійної освіти в Україні” (Україна-Казахстан)

У контексті міжнародної співпраці та відповідно до договору між Криворізьким національним університетом та Карагандинським університетом імені академіка Є.А. Букетова (Республіка Казахстан), 30 квітня за ініціативи кафедри професійної та соціально гуманітарної освіти відбулася лекція-відповідь для магістрантів, аспірантів та докторантів спеціальності «Професійне навчання» на тему: «Сучасні підходи в навчанні майбутніх педагогів для системи професійної освіти в Україні» у рамках досвіду Криворізького національного університету.

Спікерами від Криворізького національного університету були канд. психол. наук, доцент кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Тарасова Олена Володимирівна та канд. пед. наук, доцент Сулима Тетяна Сергіївна.

Під час гостьової лекції було представлено історію становлення КНУ, систему навчання в ньому, зокрема підготовку педагогів професійного навчання, акцентовано увагу на специфіці кафедри, особливостях присвоєння кваліфікації, а також охарактеризовано сучасні методи навчання, які використовуються в процесі підготовки майбутніх педагогів для системи професійної освіти.

Після виступу відбулось обговорення, яке засвідчило інтерес до окресленої теми. На завершення всі присутні висловили побажання підтримувати зв’язок між студентами та викладачами двох потужних університетів.

Нові форми співпраці з партнерами-стейкхолдерами в дії

15 квітня 2021 року в межах співпраці з Приватним закладом «Центр професійної освіти і навчання» на запрошення директора Семенова Андрія Івановича для працівників Криворізького залізорудного комбінату, які проходили курс підвищення фахової кваліфікації в Центрі, науково-педагогічними працівниками кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Криворізького національного університету канд. психол. наук, доцентом Тарасовою О.В. та канд. пед. наук, доцентом Сулимою Т.С. був проведений тренінг з теми: «Емоційний стан працівника як причина нещасного випадку в умовах виробництва. Профілактика емоційного та професійного вигорання».

Нестандартний підхід до представлення такого важливого аспекту в професійній діяльності викликав інтерес у слухачів та працівників Центру. Учасники висловили бажання подальшого «занурення» у психологію праці, конфліктологію в професійній діяльності, психологію управління, психопедагогіку професійної діяльності та методику здійснення наставництва в умовах виробництва.

Зустріч із випускниками спеціальності «Професійна освіта»23 квітня 2021 р.

23 квітня 2021 р.  відбулась зустріч із випускниками спеціальності «Професійна освіта» в онлайн форматі з питань поліпшення якості підготовки здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Професійна освіта (Цифрові технології)».  

Заздалегідь випускники мали можливість ознайомитись із чинними навчальними планами, а під час зустрічі висунули свої пропозиції щодо змін у змісті освіти майбутніх бакалаврів і магістрів, враховуючи свій досвід навчання та застосування отриманих знань під час професійної діяльності.

Зустріч пройшла в атмосфері доброзичливості та плідному обговоренні порушених питань. Чекаємо на подальшу плідну співпрацю з нашими випускниками!