Денні архіви: 05/09/2023

Перша кураторська година в новому навчальному році «Ти як? Повертаємось до університету»

05.09.2023р. в групі ПОЦТ-22 доцентом кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Шуруповою Катериною Володимирівною була проведена кураторська година на тему – «Ти як? Повертаємось до університету», яка була присвячена питанням важливості та підтримки ментального здоров’я здобувачів вищої освіти.
З початком нового навчального року збільшилася кількість психологічного навантаження на студентів. До стресу, викликаного війною, додалася необхідність взаємодіяти з однолітками та викладачами, адаптуватися до навчання у нових форматах та умовах, знаходити спільну мову з поки що незнайомими людьми. Усе це потребуватиме від здобувачів вищої освіти додаткових зусиль і може стати ще одним джерелом страхів, невпевненості у собі та переживань.
На кураторській годині «Ти як? Повертаємось до університету» студентам групи ПОЦТ-22 психологи у відео зверненнях розказали про те, як працюють наші емоції, та показали вправи та техніки психологічної саморегуляції, що допоможуть стабілізуватися у складні моменти, подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати себе як під час навчання, так і в поза університетському житті.