Денні архіви: 08/12/2023

Формуємо толерантне ставлення студентської молоді до ВІЛ-інфікованих 

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ та СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД, а за останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії. 

Щорічно Криворізький національний університет проводить різноманітні соціальні акції, спрямовані на інформування про небезпеку хвороби та виховання толерантного ставлення до людей, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІДу. 

05 грудня 2023 року доцентом кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Шуруповою Катериною була проведена інформаційна онлайн-зустріч «Проблема формування у студентської молоді толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих» для студентів Криворізького національного університету, на яку були запрошені Микола Красуля (національний тренер з питань СНІД, експерт з питань ВІЛ) та Світлана Шушаріна (психолог – фахівець гарячої лінії психологічної підтримки і допомоги). Під час зустрічі експерти розповіли про способи передачі вірусу ВІЛ, розвіяли міфи про те, що СНІДом можна заразитись при побутових контактах або при контактах на роботі, зазначили, що, незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою. Допоки не існує вакцини чи можливості вилікування основними завданнями залишаються  розповсюдження інформації та захист себе й інших.

Наприкінці зустрічі гості відповіли на питання аудиторії та надали поради, які допоможуть звести можливість зараження до мінімуму.

Дякуємо організаторам, спікерам та всім учасникам зустрічі.

This slideshow requires JavaScript.