Денні архіви: 01/03/2018

ОСВІТА ДЛЯ КОЖНОГО

У сучасному суспільстві спостерігається тенденція зростання кількості людей із відхиленнями здоров’я, що зумовлює неможливість або неповноцінність здобуття освіти у закладах вищої освіти. Зважаючи на положення «Про доступність вищої освіти» (ст. 3, п. 2 закону України «Про вищу освіту»), акцентуємо на необхідності адаптації системи вищої освіти, створенні умов для введення нових засобів щодо забезпечення вільного доступу до вищої освіти людям з особливими освітніми потребами.

Стрімкий розвиток інформаційного суспільства відкриває для людей з особливими освітніми потребами нові перспективи, але потребує адаптації засобів ІКТ до потреб користувачів (інформація має бути представлена в доступному для них форматі).

Дослідивши програмні та апаратні засоби навчання студентів з особливими освітніми потребами, Кулібабою А. С. студенткою групи ПН-15 спеціальності «Професійна освіта. Комп’ютерні технології» було розроблено сайт iktstudoop.wordpress.com з посиланнями на завантаження або перегляд ІКТ для студентів з особливими освітніми потребами.

   

This slideshow requires JavaScript.

Читати далі

21 ЛЮТОГО – ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Коли я молюся чужою мовою, вуста мої моляться, та серце спить
(Біблійна мудрість)

На сьогодні функціонує понад шість тисяч мов, але, на жаль, половині з них загрожує зникнення. Саме тому ЮНЕСКО на ХХХ сесії Генеральної конференції у Парижі (26 жовтня – 17 листопада 1999 року) проголошено «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності». Цей день відзначають 21 лютого з 2000 року. Дата обрана неспроста, оскільки нагадує про страшні події, що відбулися того дня 1952 року: за волевиявлення розмовляти рідною бенгальською мовою було розстріляно п’ятеро студентів.

 

This slideshow requires JavaScript.

Читати далі