Денні архіви: 06/03/2021

Конференція з практики

Упродовж трьох тижнів (з 01.02.2021 до 19.02.2021) студенти 4 курсу групи ПО-17 (спеціальність – «Професійна освіта» (комп’ютерні технології)) кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти проходили педагогічну практику на базі професійно-технічних навчальних закладів.

Розподіл студентів за місцям проходження практики був проведений так:

Ляшенко Р., Кириченко С. та Ткач М. були закріплені за «Криворізьким професійним гірничо-технологічним ліцеєм»;

Бражник М. та Клименко А.  – ДПТНЗ «Криворізький центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного сервісу»;

Куроп’ятников А., Семененко Є. та Тупальський О. проходили практику при ДПТНЗ «Криворізький центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів №1 у м. Кривий Ріг»;

Ковальова А., Тараненко К. та Шевченко Д. випробовували свої педагогічні сили на базі «Криворізького центру професійної освіти металургії та машинобудування».

Педагогічною практикою було передбачено набуття досвіду від викладачів інформатики та проведення двох відкритих уроків – теоретичного й практичного. Для проведення виховного заходу навчальні заклади запропонували таку тематику: виховна година, присвячена «Тижню безпечного Інтернету» (з 8 до 14 лютого) та виховний захід на тему «32-а річниця виводу військ з Афганістану» (15лютого).

За час проходження практики студенти-практиканти отримали безліч позитивних емоцій та корисного досвіду. І навіть карантинні обмеження не встали цьому на заваді!

Про результати проходження педагогічної практики студенти доповіли на звітній конференції 02.03.2021 року.

Вебінар на тему: “Роль здобувачів освіти у забезпеченні якісного навчання за освітньою програмою”

3 березня 2021 року кафедрою  професійної та соціально-гуманітарної освіти було проведено вебінар для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (4 курс) та здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти (1 та 2 курси) на тему: «Роль здобувачів освіти у забезпеченні якісного навчання за освітньою програмою».

Під час вебінару викладачі кафедри Тарасова О.В., Сулима Т.С., Басюк Л.Б., Ушаткіна С.О. наголосили на важливості процедури акредитації освітньої програми, пояснили суть нормативних документів та роль гаранта освітньої програми, наголосили на важливості проходження анкетування учасників освітнього процесу; розглянули питання академічної доброчесності, наукової роботи здобувачів освіти, проходження ними різних видів практик під час навчання. Детально зупинились на важливості процедури перегляду освітньої програми та здійснення індивідуальної траєкторії здобувачів освіти.

У своїх виступах викладачі акцентували увагу на тому, що якість навчання неабиякою мірою залежить від умотивованості та активної залученості кожного до навчального процесу.

Завершився вебінар активним обговоренням зі слухачами порушених питань, що засвідчило їхній високий інтерес та зацікавлення окресленою темою.