Денні архіви: 10/03/2023

7 березня 2023 року доценти Ю.В. Єчкало та В.В. Ткачук відвідали лекцію професора Університету Дрекселя (США) Yury Gogotsi «How to Write a Great Research Paper and Get it Published», прочитану в рамках міжнародної освітньої ініціативи Ukraine Global Faculty.

Yury Gogotsi – один з найбільш цитованих дослідників у світі у галузях хімії та матеріалознавства. Має H-index 209. Є лауреатом цитування з фізики від Clarivate Analytics (за впливом на наукову сферу, цю відзнаку можна порівняти лише з досягненнями, відзначеними Нобелівською премією). Редактор провідних наукових журналів, включаючи Carbon (Elsevier) та ACS Nano з 20-річним досвідом. Автор статей у Science та Nature.

Спікер поділився своїм досвідом написання статей, а також пояснив процес їх редагування та рецензування.

This slideshow requires JavaScript.

Сертифікат Віторія Ткачук Сертифікат Юлія Єчкало

209 річниця з дня народження Тараса Шевченка

«Він був сином мужика і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові світлі і вільні шляхи професорам і книжним вченим» (І. Франко).

Цьогоріч 9 березня ми згадуємо та вшановуємо пам’ять геніального поета й видатного живописця, цікавого прозаїка та неординарного мислителя-філософа, великого гуманіста і просвітителя Тараса Григоровича Шевченка.

Він був самоуком і вказав нові, світлі й вільні шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він знемагав під вагою російської солдатської муштри, а для волі України зробив більше, ніж десять переможних армій. Доля переслідувала його в житті скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі на іржу, ані його любов до людей, до рідної України на ненависть і погорду … Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя.

Кожна епоха перечитує геніальні твори великого Кобзаря, відшукує в них те, що співзвучне дню сьогоднішньому, передбачення на день грядущий. Маємо надію, що теперішня українська молодь, звільнена від ідеологічних пут і радянських стереотипів, здатна глибоко осмислювати, аналізувати й утілювати в життя ідеї гуманізму, що пульсують у творах Великого Кобзаря.

До Шевченківських днів викладач кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти Ланова І.В. провела у групах ТТ-22, КІ -22-1 тематичний захід «Музи Генія», на якому студенти познайомилися зі зразками інтимної лірики поета, переглянули відеоролик, присвячений жінкам, які були в житті Кобзаря та вплинули на формування його світогляду.