Денні архіви: 22/04/2021

Гостьова лекція Україна-Казахстан

У контексті міжнародної співпраці та згідно з договором між Криворізьким національним університетом та Карагандинським університетом імені академіка Є.А. Букетова (Республіка Казахстан), 20 квітня за підтримки кафедри професійної та соціально-гуманітарної освіти відбулася гостьова лекція для педагогів та здобувачів ОП «Професійна освіта (Цифрові технології)», «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)», «Професійна освіта (Енергетика, електротехніка та електромеханіка)» на тему: «Підготовка педагогів професійного навчання для системи технічної і професійної освіти в Республіці Казахстан».
Із вітальним словом виступив ректор КНУ професор Ступнік Микола Іванович, наголосивши на важливості таких зустрічей задля обміну досвідом, який є цікавим як для викладачів, так і для студентів.
Спікером від ЗВО «Карагандинський університет імені академіка Є. А. Букетова» була кандидат педагогічних наук, професор кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Шрайманова Гульмира.
Під час лекції було презентовано систему навчання в казахському освітньому закладі, зокрема підготовку педагогів професійного навчання, акцентовано увагу на важливості зворотного зв’язку, інтерактиву та психодидактичного підходу в педагогічній парадигмі.
Після виступу Шрайманова Гульмира дала відповіді на запитання викладачів та студентів. Жвава дискусія засвідчила неабиякий інтерес до порушеної теми. А студенти відчули важливість і перспективність обраної професії
На завершення всі присутні висловили побажання продовження таких зустрічей.