Денні архіви: 20/11/2023

Презентація видань УІНП до 10-ї річниці Революції Гідності

Десята річниця Революції Гідності

Цьогоріч Україна відзначатиме перший ювілей Революції Гідності – 10 років. 21 листопада 2013 року на Майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє.

Революція Гідності – переломна й одна з найважливіших подій сучасної української історії. Це підтверджують і дані цьогорічного соціологічного опитування: для понад 52% українського суспільства події Майдану кардинально змінили історію країни. Десять років тому ми продемонстрували, що здатні обстоювати власну гідність, власний вибір. Майдан  утвердив Україну як європейську державу, а нас – як європейську націю.

Саме Євромайдан був поштовхом для держави й водночас індикатором змін у суспільстві. Бажання ввійти до Євросоюзу – це не бажання держави, це бажання суспільства, в першу чергу, тієї активної його частини, яка усвідомлює, що таке європейські цінності, наскільки вони важливі для України та нашого подальшого розвитку.

Читати далі