Денні архіви: 11/05/2023

Шановні студенти!

Запрошуємо відвідати вебінар з розвитку та вдосконалення Soft Skills (спікери: Вікторія Ткачук та Юлія Єчкало), який відбудеться 12.05.2023 о 12:00 за посиланням: Zoom. Розвиток Soft Skills допоможе вам підвищити конкурентоспроможність на ринку праці та вдосконалити навички взаємодії з іншими людьми. На вебінарі розглянемо:

→ Зміст освітньо-професійної програми.

→ Міжнародні програми студентського обміну.

Пам’ятні дати 8 та 9 травня: сучасні підходи до вшанування пам’яті борців з нацизмом та жертв Другої світової війни

Кураторські години є складовою виховної роботи в університеті. На кураторській годині, що її провів доцент Кадол Олександр Миколайович, з гр. ПОЦТ-20, мова йшла про пам’ятні дати 8 та 9 травня. Особливий акцент було зроблено вшанування пам’яті борців з нацизмом та жертв Другої світової війни.
Говорили про історію та сучасність, про жахи війну та цінність миру, про дипломатію та політику, про вагомий внесок українського народу у Другу світову війну, а головне – про те, якою ціною виборюється мир в Україні та світі. Викладач детально зупинився на висвітленні двох різних підходів до історичної пам’яті щодо перемоги над нацизмом – загальноєвропейського та радянського, від тоталітарної спадщини якого Україна впевнено відмовилася. Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб.
День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження та вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Віримо в Україну! Щиро дякуємо нашим захисникам!

Доцент Кадол О.М.

This slideshow requires JavaScript.